A sada malo o kuvanju

Neobavezna diskusija...
Odgovori
nele
Korisnikov avatar
Postovi: 280
Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
Lokacija: Knicanin
Plovilo: Aquarius 320
Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od nele » Sreda 05 Jan, 2022 20:18

Zveki, kad se vidimo? Nama iz dijaspore trebaju takvi specijaliteti da "popravimo " krvnu sliku!😉
Pozdrav

Mileta
Korisnikov avatar
Postovi: 874
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Lokacija: Zemun
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Mileta » Četvrtak 06 Jan, 2022 09:18

Nismo ovaj specijalitet sami spremali, ali kuvaru svaka čast, pojeo se u slast.
Slika

Slika

George
Korisnikov avatar
Postovi: 623
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.6
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George » Nedelja 27 Feb, 2022 21:46

Predlog nedeljnog ručka u zakasneloj varijanti, pošto ceo dan nije radio "post images" pa nisam mogao da postavljam slike, ali ideja može da posluži za sledeći vikend... Bela svečana čorba, rolovano pile sa restovanim krompirom.

Slika

Slika

Slika

Zveki
Korisnikov avatar
Postovi: 643
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Lokacija: Zemun
Plovilo: Alibi
Dimenzije: 7.3m x 2.2m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Zveki » Ponedeljak 28 Feb, 2022 07:29

Auuuu!!!!! "restlovani" pire....nisam ga jeo 100 godina :handgestures-thumbupright:

Bravo Djordje, pravi tradicionalni rucak :obscene-drinkingcheers:

dell_mare
Korisnikov avatar
Postovi: 466
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Lokacija: Dorćol - Stara Centrala
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od dell_mare » Ponedeljak 28 Feb, 2022 11:29

Pošto sam rešio da pauziram prvi dan posle 6 provedenih na brodskim radovima, evo sad znam šta ću za ručak da pravim danas :) Bravo za ovu kombinaciju s piletom.

Zveki
Korisnikov avatar
Postovi: 643
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Lokacija: Zemun
Plovilo: Alibi
Dimenzije: 7.3m x 2.2m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Zveki » Ponedeljak 28 Feb, 2022 17:34

Daj malo detalja, jesi li ga sam otkostavao, sa cime si ga filovao...

George
Korisnikov avatar
Postovi: 623
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.6
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George » Ponedeljak 28 Feb, 2022 20:36

Naravno, ja sam ga otkoštavao. Skroz je jednostavno... Kreneš ga kod kičme, pa ga samo oštrim nožem skidaš sa trupa na jednu, pa na drugu stranu. Kad se skine sa trupa, tada se otkoste bataci i krila, tako da ti celo pile ostane u jednom komadu bez ijedne koske. Ja baš nisam zagovornik filovanja, pa sam ga ja samo posolio, stavio kašiku masti u unutrašnju stranu, i jednostavno sam ga smotao kao palačinku i uvezao da se ne otvori što se i vidi na slici. E sad ko hoće može da ga filuje po svom ukusu, mi volimo ovako natur. Sledeći put kada budem ovo pravio, probaću da izklofujem meso da bi bilo tanje, jer se uvek namučim dok ga svežem.
Što se restovanog krompira tiče, tu se samo skuva krompir prethodno isečen na kockice, izdinsta se luk, i kada dobije zlatno žutu boju u njega se doda crvena mlevena paprika, pa se to prelije na krompir uz dodatak vegete. To se sve promeša, i od gore pospe sa sitno iseckanim peršunovim listom. E sad krompir može posle kuvanja tek najmanje i da se proprži u masti ili ulju ako neko želi, ali tu treba biti oprezan jer se lako raspada, pa ga ja uglavnom i ne pržim. Na kraju krajeva, tako smo ga i u čardi posluživali dok smo je radili.

George
Korisnikov avatar
Postovi: 623
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.6
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George » Ponedeljak 28 Feb, 2022 20:51

Evo ovako izgleda pile posle otkoštavanja...


Slika

Uros
Korisnikov avatar
Postovi: 1644
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Lokacija: Zemun
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Status: Offline
Kontakt:

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Uros » Utorak 01 Mar, 2022 07:52

Meni bolje izgleda nakon pečenja :mrgreen:
Inspektor za visinu kabine

George
Korisnikov avatar
Postovi: 623
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.6
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George » Utorak 01 Mar, 2022 09:40

Uros napisao:
Utorak 01 Mar, 2022 07:52
Meni bolje izgleda nakon pečenja :mrgreen:
Verujem da je i ukusnije. :D

Odgovori