A sada malo o kuvanju

Neobavezna diskusija...
Odgovori
George
Korisnikov avatar
Postovi: 642
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.8
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George »

Kada se već načela tema oko pripreme zeca evo i jednog mog recepta za pripremu domaćeg zeca. Slike ovog remek dela na žalost nemam.

Zečije pečenje na moj način:

Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.

Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.

Holesterol free. :mrgreen:
George
Korisnikov avatar
Postovi: 642
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.8
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George »

Predlog za vikend ručak (pošto iziskuje više vremena) - gusti pasulj sa dimljenom butkicom u zemljanom sudu. Ja ga krčkao 5 sati na skroz niskoj temperaturi u lerni.

Slika
Zveki
Korisnikov avatar
Postovi: 644
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Lokacija: Zemun
Plovilo: Alibi
Dimenzije: 7.3m x 2.2m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Zveki »

Smudjevi potroseni...novih jos nema pa moram da se snalazim sa brancinom i oradom i kao prilog slatki krompir

Slika
George
Korisnikov avatar
Postovi: 642
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.8
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George »

Imam neki utisak da bi trebalo jednom i uživo da se družimo. Zveki ti kuvaš zdravu 'ranu, a ja ovu malko masniju, pa bi prosek trebao biti nešto fino ,a još uvek u nekim zdravim granicama.Trebalo bi ukrstiti ove neke kulinarske potencijale.
Uros
Korisnikov avatar
Postovi: 1662
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Lokacija: Zemun
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Status: Offline
Kontakt:

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Uros »

Ja ću da ocenjujem! :lol:
Inspektor za visinu kabine
Zveki
Korisnikov avatar
Postovi: 644
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Lokacija: Zemun
Plovilo: Alibi
Dimenzije: 7.3m x 2.2m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Zveki »

George napisao: Nedelja 09 Maj, 2021 19:25 Imam neki utisak da bi trebalo jednom i uživo da se družimo. Zveki ti kuvaš zdravu 'ranu, a ja ovu malko masniju, pa bi prosek trebao biti nešto fino ,a još uvek u nekim zdravim granicama.Trebalo bi ukrstiti ove neke kulinarske potencijale.
Slazem se. Iz tog ukrstanja mogao bi da se napravi jedan riblji paprikas ili djuvec sa saranom ili nekim somcetom.
Pada mi na pamet i saran punjen slaninicom i pecurkama pa zapecen na crvenom luku....sve kombinacija zdrave i "malko masnije" rane :D
SRSA
Korisnikov avatar
Postovi: 345
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
Dimenzije: 10m x 2,9 m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od SRSA »

Molim admine da izbrišu ovu temu. Ako nastave sa pisanjem na ovu temu moraću da nosim portiklicu oko vrata oko bebe. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
SRSA
Korisnikov avatar
Postovi: 345
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
Dimenzije: 10m x 2,9 m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od SRSA »

...kao bebe.
SRSA
Korisnikov avatar
Postovi: 345
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
Dimenzije: 10m x 2,9 m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od SRSA »

Eto već sam počeo da brljavim. :laughing-rolling:
Steps
Korisnikov avatar
Postovi: 299
Pridružio se: Ponedeljak 15 Jul, 2019 17:45
Lokacija: Beograd, AJK
Plovilo: Adriatik
Dimenzije: 8.9m x 2,65m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Steps »

Evo par slika od subote...bio je imendan kumu i meni..Markovdan...kumic je u petak napecao kilo arbuna i kilo ovih drugih ribica....dokupili smo brancina, orade, luca...gambora i dagnji...i eto rucka....malo marinade sa maslinovim uljem..zdrava hrana...odmor od Uskrsa i pecenja...

Slika

Slika

Slika

Slika
Odgovori