A sada malo o kuvanju

Neobavezna diskusija...
Odgovori
Mileta
Korisnikov avatar
Postovi: 878
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Lokacija: Zemun
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Mileta »

Dobro to Dule miriše, znam iz iskustva, jednom si nam spremao u Slankamenu. Mogli bi se letos organizovati pa da napravimo jedno celodnevno druženje kod mene i Uroša u kampu na obali Zemuna.
DuleN
Korisnikov avatar
Postovi: 77
Pridružio se: Četvrtak 09 Mar, 2023 09:12
Plovilo: AluNautika
Dimenzije: 6.3 m
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od DuleN »

Dogovoreno Mileta, a u slankamen ste svi uvek dobro dosli :obscene-drinkingcheers:
Uros
Korisnikov avatar
Postovi: 1662
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Lokacija: Zemun
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Status: Offline
Kontakt:

Re: A sada malo o kuvanju

Post od Uros »

Inspektor za visinu kabine
George
Korisnikov avatar
Postovi: 642
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Lokacija: Senta
Plovilo: Bombonass
Dimenzije: 9,6 x 2.8
Status: Offline

Re: A sada malo o kuvanju

Post od George »

Hajde malo da obnovimo i ovu temu.. Još jedan mali predlog za nedeljni ručak, recimo za sledeću nedelju...Zec (domaći) na Đoletov način, uz pečeni krompir i krastavac salatu, uz obaveznu pileću supicu pre svega.
Zec (na moj način) mu dođe: iseckati zeca na komade, poređati ih u tepsiju, posuti vegetom, biberom i stišnjenim belim lukom, zatim dodati iseckani crni luk (1 poveća glavica), nekoliko lovorovih listova, i naposletku dodati sitno iseckanu belu dimljenu slaninu, a kao finiš preko svega ide senf (dosta senfa) . Naravno, da bi imalo u čemu da se peče, u tepsiju stavimo masti (može i ulje, ali mast je neprikosnovena) i recimo 2-4 dl vode u zavisnosti od veličine tepsije. Zeca peći bez folije na 200-220 stepeni oko 1,5-2 sata uz okretanje na polovini vremena.
Za prste posle ne garantujem... :D
Slika

Slika

Slika

Slika
Odgovori