A sada malo o kuvanju
- Mileta
- Postovi: 874
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Lokacija: Zemun
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Dobro to Dule miriše, znam iz iskustva, jednom si nam spremao u Slankamenu. Mogli bi se letos organizovati pa da napravimo jedno celodnevno druženje kod mene i Uroša u kampu na obali Zemuna.
- DuleN
- Postovi: 70
- Pridružio se: Četvrtak 09 Mar, 2023 09:12
- Plovilo: AluNautika
- Dimenzije: 6.3 m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Dogovoreno Mileta, a u slankamen ste svi uvek dobro dosli
- George
- Postovi: 623
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Lokacija: Senta
- Plovilo: Bombonass
- Dimenzije: 9,6 x 2.6
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Hajde malo da obnovimo i ovu temu.. Još jedan mali predlog za nedeljni ručak, recimo za sledeću nedelju...Zec (domaći) na Đoletov način, uz pečeni krompir i krastavac salatu, uz obaveznu pileću supicu pre svega.
Zec (na moj način) mu dođe: iseckati zeca na komade, poređati ih u tepsiju, posuti vegetom, biberom i stišnjenim belim lukom, zatim dodati iseckani crni luk (1 poveća glavica), nekoliko lovorovih listova, i naposletku dodati sitno iseckanu belu dimljenu slaninu, a kao finiš preko svega ide senf (dosta senfa) . Naravno, da bi imalo u čemu da se peče, u tepsiju stavimo masti (može i ulje, ali mast je neprikosnovena) i recimo 2-4 dl vode u zavisnosti od veličine tepsije. Zeca peći bez folije na 200-220 stepeni oko 1,5-2 sata uz okretanje na polovini vremena.
Za prste posle ne garantujem...
Zec (na moj način) mu dođe: iseckati zeca na komade, poređati ih u tepsiju, posuti vegetom, biberom i stišnjenim belim lukom, zatim dodati iseckani crni luk (1 poveća glavica), nekoliko lovorovih listova, i naposletku dodati sitno iseckanu belu dimljenu slaninu, a kao finiš preko svega ide senf (dosta senfa) . Naravno, da bi imalo u čemu da se peče, u tepsiju stavimo masti (može i ulje, ali mast je neprikosnovena) i recimo 2-4 dl vode u zavisnosti od veličine tepsije. Zeca peći bez folije na 200-220 stepeni oko 1,5-2 sata uz okretanje na polovini vremena.
Za prste posle ne garantujem...