A sada malo o kuvanju
- nele
- Postovi: 280
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Lokacija: Knicanin
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Zveki, kad se vidimo? Nama iz dijaspore trebaju takvi specijaliteti da "popravimo " krvnu sliku!
Pozdrav
Pozdrav
- Zveki
- Postovi: 642
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
- Lokacija: Zemun
- Plovilo: Alibi
- Dimenzije: 7.3m x 2.2m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Auuuu!!!!! "restlovani" pire....nisam ga jeo 100 godina
Bravo Djordje, pravi tradicionalni rucak
Bravo Djordje, pravi tradicionalni rucak
- dell_mare
- Postovi: 466
- Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
- Lokacija: Dorćol - Stara Centrala
- Plovilo: Ten Broeke 780AK
- Dimenzije: 8m x 2.6m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Pošto sam rešio da pauziram prvi dan posle 6 provedenih na brodskim radovima, evo sad znam šta ću za ručak da pravim danas Bravo za ovu kombinaciju s piletom.
- Zveki
- Postovi: 642
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
- Lokacija: Zemun
- Plovilo: Alibi
- Dimenzije: 7.3m x 2.2m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Daj malo detalja, jesi li ga sam otkostavao, sa cime si ga filovao...
- George
- Postovi: 620
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Lokacija: Senta
- Plovilo: Bombonass
- Dimenzije: 9,6 x 2.6
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Naravno, ja sam ga otkoštavao. Skroz je jednostavno... Kreneš ga kod kičme, pa ga samo oštrim nožem skidaš sa trupa na jednu, pa na drugu stranu. Kad se skine sa trupa, tada se otkoste bataci i krila, tako da ti celo pile ostane u jednom komadu bez ijedne koske. Ja baš nisam zagovornik filovanja, pa sam ga ja samo posolio, stavio kašiku masti u unutrašnju stranu, i jednostavno sam ga smotao kao palačinku i uvezao da se ne otvori što se i vidi na slici. E sad ko hoće može da ga filuje po svom ukusu, mi volimo ovako natur. Sledeći put kada budem ovo pravio, probaću da izklofujem meso da bi bilo tanje, jer se uvek namučim dok ga svežem.
Što se restovanog krompira tiče, tu se samo skuva krompir prethodno isečen na kockice, izdinsta se luk, i kada dobije zlatno žutu boju u njega se doda crvena mlevena paprika, pa se to prelije na krompir uz dodatak vegete. To se sve promeša, i od gore pospe sa sitno iseckanim peršunovim listom. E sad krompir može posle kuvanja tek najmanje i da se proprži u masti ili ulju ako neko želi, ali tu treba biti oprezan jer se lako raspada, pa ga ja uglavnom i ne pržim. Na kraju krajeva, tako smo ga i u čardi posluživali dok smo je radili.
Što se restovanog krompira tiče, tu se samo skuva krompir prethodno isečen na kockice, izdinsta se luk, i kada dobije zlatno žutu boju u njega se doda crvena mlevena paprika, pa se to prelije na krompir uz dodatak vegete. To se sve promeša, i od gore pospe sa sitno iseckanim peršunovim listom. E sad krompir može posle kuvanja tek najmanje i da se proprži u masti ili ulju ako neko želi, ali tu treba biti oprezan jer se lako raspada, pa ga ja uglavnom i ne pržim. Na kraju krajeva, tako smo ga i u čardi posluživali dok smo je radili.