A sada malo o kuvanju
- George
- Postovi: 601
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Lokacija: Senta
- Plovilo: Bombonass
- Dimenzije: 9,6 x 2.6
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Kada se već načela tema oko pripreme zeca evo i jednog mog recepta za pripremu domaćeg zeca. Slike ovog remek dela na žalost nemam.
Zečije pečenje na moj način:
Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.
Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.
Holesterol free.
Zečije pečenje na moj način:
Iseći zeca na komade, posoliti, pobiberiti i poređati u tepsiju. Preko komada mesa staviti crni luk iseckan na kolutove, stišnjen beli luk, i preko svega staviti dosta senfa. Domaću dimljenu slaninu iseckati na komadiće i staviti preko mesa i između mesa, kao i 3-4 lovorova lista. Dodati u tepsiju svinjsku mast (može i ulje ali je neuporedivo ukusnije ako se ispeče na masti), i 2-3dl vode. Peći bez folije u rerni na 200-220 stepeni 1,5-2 sata sve dok ne porumeni i dobije lepu braonkastu boju. Meso u toku pečenja treba 2-3 puta izokretati da se obe strane lepo ispeku i porumene.
Eto, pa ako neko isproba mislim da se neće pokajati.
Holesterol free.
- George
- Postovi: 601
- Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
- Lokacija: Senta
- Plovilo: Bombonass
- Dimenzije: 9,6 x 2.6
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Imam neki utisak da bi trebalo jednom i uživo da se družimo. Zveki ti kuvaš zdravu 'ranu, a ja ovu malko masniju, pa bi prosek trebao biti nešto fino ,a još uvek u nekim zdravim granicama.Trebalo bi ukrstiti ove neke kulinarske potencijale.
- Zveki
- Postovi: 641
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
- Lokacija: Zemun
- Plovilo: Alibi
- Dimenzije: 7.3m x 2.2m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Slazem se. Iz tog ukrstanja mogao bi da se napravi jedan riblji paprikas ili djuvec sa saranom ili nekim somcetom.
Pada mi na pamet i saran punjen slaninicom i pecurkama pa zapecen na crvenom luku....sve kombinacija zdrave i "malko masnije" rane
- SRSA
- Postovi: 333
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
- Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
- Dimenzije: 10m x 2,9 m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Molim admine da izbrišu ovu temu. Ako nastave sa pisanjem na ovu temu moraću da nosim portiklicu oko vrata oko bebe.
- SRSA
- Postovi: 333
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
- Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
- Dimenzije: 10m x 2,9 m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
...kao bebe.
- SRSA
- Postovi: 333
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Lokacija: Beograd - Čukarički rukavac
- Plovilo: čelični kabinaš "Srsa"
- Dimenzije: 10m x 2,9 m
- Status: Offline
Re: A sada malo o kuvanju
Eto već sam počeo da brljavim.